onsdag den 16. september 2020

Boller i Karry

Boller i Karry

Ingredienser:

  • 500 g hakket Svinekød
  • 1 æg
  • 1 løg - revet på rivejern
  • 50 ml Mælk/Vand
  • Hvedemel/rasp
  • Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Kom kødet op i en skål og tilsæt Salt til kødet og bland det godt.
  2. Lad nu kødet hvile i 15 minutter.
  3. Kom æg, Hvedemel/Rasp, revet løg, Mælk/Vand og Peber i farsen og bland det godt.
  4. Lad kødet hvile køligt 30 minutter.
  5. Sæt en gryde vand over.
  6. Form farsen til kødboller og kog dem i ca. 15 minutter.
  7. Lav sovsen som anført herunder.
  8. Kom Kødbollerne i sovsen.

Karry Sovs

Ingredienser:

  • 500 ml God Fond
  • 250 ml Fløde
  • 50 g Smør
  • 1 - 2 spsk Karry
  • 2 spsk Maizena
  • Lidt vand - til at røre Maizenaen ud i
  • Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Varm din gryde godt op.
  2. Kom smøret i gryden.
  3. Kom Karry op i den varme gryde og lad det brænde let af.
  4. Kom din fond i gryden.
  5. Lad det koge lidt ind.
  6. Kom nu fløden op i gryden og varm det op til det koger.
  7. Nu jævnes sovsen med Maizena til den har den rette konsistens - sørg for at sovsen koger inden du jævner.
  8. Smag til med Salt og Peber.

Serveres med Ris eller Kartofler og Gulerodsstave.



Se min Brød BlogSe min Kage Blog⭐⭐